HTML

Diamonds Floorball Team

Ez az oldal a Diamonds-osokról szól Diamonds-osoknak :)

Friss topikok

  • Gregorij: Na mi van? Riport,beharangozó? Nyista????? (2007.12.09. 00:20) Kezdés

Linkblog

Archívum

White Sharks - Diamonds MK mérközés

2007.11.26. 22:36 anonimus




A Diamonds igazi nagy csapat lett! Megállás nélkül nyernek, idén csak az ARES és az SZPK győzte le őket. Valaki egyszer azt mondta, hogy a nagy csapatokat arról lehet megismerni, hogy gyengébb formában is képesek nyerni. A Miskolc és a WS ellen is akadozott, csikorgott a gépezet, nem volt olyan káprázatos ragyogás mint az Eger és a Debrecen ellen, de ez senkit nem is érdekel: újabb két győzelemmel lettek gazdagabbak Görögék. Minden elismerésünk azonban a WS-é, hiszen derekasan helyt álltak a jóval esélyesebb vendégek ellen, az idei szezon alapján nem sokan gondolták, hogy ez a párosítás ilyen izgalmakat hozhat. Az OB2 éllovasai idegesen tekintgethetnek dagadó vitorlájú hajójuk tatja irányába, mert ott bizony egyre sebesebben szeli a habokat a nagyragadozó!


Forrás: Floorball.blog.hu





 Férfi Magyar Kupa 2. kör
 2007/2008 szezon.
 2007.11.24. 17.30 óra
 Törökbálint  
 Vezette: Ambrus Katalin, Vörös László
   
 
 White Sharks HC. vs. Diamonds SK. 1-2 (0-0,1-0,0-2)



Győzelemmel felérő kiesés a kupában. Nem lerágott csont..nem közhely..a szavak valódi és őszinte értelmükben fejezik ki a WS "A" csapatának elért eredményét az átlagéletkorban alacsonyabb, tudásban magasabb szinten lévő Diamonds ellenében.
 A második kör sorsolásánál felszisszentek Holubkó Istvánék, hiszen kaphattak volna könnyebb ellenfelet is. Tét és nyomás nélkül utaztak a kék-feketék Törökbálintra, hiszen a győzelmi kényszer Siklósi Evelin játékosait terhelte inkább, ennek ellenére számítani lehetett arra, hogy az MFSZ elnöke lehetőséget biztosít a szezonban kevesebb pálya időt kapók számára is.
 Az első harmad igen szoros, sokat mozgó, dinamikus és WS szempontból fontos, kiegyenlített játékot hozott. A Diamonds nem játszott 100%-os gőzzel, így lehetősége nyílt a Cápáknak is veszélyeztetni Bene kapuját. Két gyors lövéssel meg is mozgatták őt a WS szélsői, a túloldalon Vincze Tamás sem unatkozott. Vibrált a pálya, a Diamonds magabiztosan adogatott, míg a WS minden mindegy alapon felszabadultan tudott kontrázni és támadásokat vezetni. Élvezetes első harmad után nyúltak kulacsért és törölközőért a játékosok. 0-0.
 A második harmad ott folytatódott ahol az első harmad véget ért. Enyhe Diamonds fölény labdabirtoklásban, de szilárd Sharks védelem és pontos ellenakciók. Érett már a gól valamelyik oldalon, de mindkét kapus remekelt. Bene Gergőt Nagy Donát váltotta a fehér mezes első osztályú csapat kapujában. Az 5. percben aztán megrezdült a háló, Szekeres Mátyás keresztpassza után Koncz Gergely egy jól eltalált lövéssel szerzett gólt. Teljesen megérdemelt volt a WS vezetése, hiszen egyenrangú félként próbálták áthidalni az egy osztálynyi különbséget. Hozzá kell tenni, hogy a Diamonds felforgatott sorokkal játszott, de ez az égvilágon nem von le semmit a lelkes és szívből játszó Cápák teljesítményéből. A Diamonds egy fokozatot kapcsolt, érezni lehetett, hogy nincs náluk pánik, hiszen a floorballban egy gól nem gól. Egy jó pontos, vagy akár egy lábon megpattanó lövés máris új fazont szabhat a játék képének. A gyémántokkal egyetemben a WS-nek is több energiát kellett mozgósítania, hiszen Görög Tamásék még jobban felgyorsultak és tartani kellett a lépést. Jól üzemelt a Szekeres-Koncz-Vénkúti trió, mögöttük Holubkó-Schvarcz szűrt. A második alakzatban Steiner-Huszti-Híves mögött Kurkó-Jesch duó rombolt. Sikerült megfogni a Diamonds rohamait, ebben elévülhetetlen érdemei voltak az örök kitartó WS szúrkolóknak, akik ha tehetik mindig elkísérik kedvenceiket. Mindezek eredményeképp sikerült gátat szabni a rohamoknak és még kontrákra is futotta. Nem is változott az eredmény ebben a felvonásban. 1-0.
 Az utolsó 20 perc várható módon a Diamonds inváziójával kezdődött, hiszen már 40 perc eltelte után sem tudtak gólt ütni Vincze Tamásnak. Ekkor felborult a pálya, Görög Tamást mintha nem engedte volna edzője cserélni, úgy tűnt végig a pályán volt. Ez a presszió a már fentebb említett módon gólt is hozott a gyémántoknak, Görög Tamás egy nem túl erős lapos lövése megpattant Híves Péter blokkolni igyekvő lábszárán és ez elég volt ahhoz, hogy Vinyó ne tudja fogni. 1-1. 9 perc volt hátra a mérkőzésből. Aki nézte, már akkor egy meglepetés szagú, jó iramú derbit láthatott. A Sharksnál már fogyott az erő és teljes védekezésre álltak át, míg ellenfele véghajrába fogott az újabb találat megszerzéséért. Sajnos a 13. percben egy olyan találat döntött, ami nem volt méltó ennek a szenzációs mérkőzéshez. Bár gól és gól között nincs különbség, mindig az a csapat nyer aki egy találattal többet szerez és Vörös László játékvezető habozás nélkül adott büntetőt a Diamonds javára. Görög Tamás pedig profiként nem tette meg azt a szívességet, hogy megremegjen a keze. Higgadtan helyezett a hálóba 1-2.
 A hátralévő időben már csak agónia volt, nem volt erő a WS-ben, hogy egyenlítsen, míg az első osztályú gárda nem hibázott már, így maradt az eredmény.
 Nagy lehetőség kínálkozott a Sharks előtt, remekül játszottak, minden dicséret megilleti őket, így nyugodt szívvel mondható el: Győzelemmel felérő teljesítményt nyújtottak..a kiesés ellenére. A Diamonds igazolta, hogy két harmadnyi haloványabb teljesítmény ellenére is esélyesként tudják hozni a kötelezőt, ez pedig rendkívül jó mentális felkészültségre utal. Gratulálunk Siklósi Evelinnek és játékosainak a továbbjutáshoz és nagyon sikert kívánunk nekik a továbbiakban a Debrecen FSE ellen!      




Forrás:whitesharks.hu

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása